top of page
Het panorama aan de overkant.
Een landschap in de buurt.
Regenboog
De tuin bij zonsondergang.
Lammetjes en de ezelin, Fleurane.
Weer zo'n mooie zonsondergang.
Les Machines in Nantes.
La Motte Glain. Middeleeuws.
De vijver zit vol kikkers.
Les Roches aux Fées. Bij Rennes.
Fidel Speelt met het lam.
Prachtige hemel boven onze tuin.
De zoutwinning in Guérande.
Challain la Potherie dorp naast ons.
De oude groententuin van het kasteel
Les Piquelières, ons huis.
De vijver aan het terras.
Onze salon.
Avondlucht.

Atelier d’Art 49 is genoemd naar het Franse department 49 ‘Maine-et-Loire’ in west Frankrijk op de grens Bretagne en Loire-Atlantique.
De streek waar wij wonen, Haute-Anjou, was van grote invloed op zowel de Franse als op de Europese geschiedenis. Veel historische gebouwen, kastelen, burchten en sites getuigen hiervan. Ook de pre-historische dolmens en menhirs zijn hier nog rijkelijk aanwezig. Angers, Nantes en Rennes liggen elk op drie kwartier rijden van hier en bieden veel bezienswaardigheden en musea aan.
Het glooiende landschap met zijn weelderige vegetatie en vele waterpartijen onder de grootse luchten met de schitterendste zonsondergangen zijn een belevenis en strelen het oog.


In deze mooie natuur vinden Linda en Jacob hun inspiratie. De oude koeienstal is getransformeerd tot een aangenaam en ruim atelier waar Linda op geregelde basis cursussen en stages organiseert. 

Linda, in 1979 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Antwerpen, schildert hier portretten en haar op de natuur en vegetatie geënte abstracten.

Jacob zoekt het in de luchten en de landschappen.
Steeds meer  kunstenaars vinden de weg naar het atelier om deel te nemen aan de wekelijkse schilder- en teken-sessies. Stilleven, landschap en model zijn hier de belangrijkste items.


De zomerstages, waarvan deze met Lascaux Resonance Gouache wel het hoogtepunt is, winnen aan belangstelling en geven heel wat deelnemers een nieuwe kijk op het schilderen. Gekoppeld aan een aangename en rustgevende vakantie brengt u hier een onvergetelijke tijd door.


Meer informatie hierover vindt u onder de knop zomerstages

 

 

Schilderen in Frankrijk

bottom of page